"Iso joukko suomalaisia terveys- ja sosiaalialan järjestöjä vaatii, että alkoholin hintaa nostetaan kymmenellä prosentilla. Järjestöjen mielestä tämän suuruisella hinnankorotuksella voidaan todennäköisesti vaikuttaa sekä alkoholin kokonaiskulutuksen että haittojen jatkuvaan kasvuun." - Kauppalehti 25.08.2008.

Ja mitähän minä tässä jokin aika sitten sanoinkaan? Juurihan uutisoitiin, että alkoholin hakeminen ulkomailta on palannut entiseen tasoonsa. Tällä menolla Suomen Alkojen myynti laskee huomattavasti ja rahat siirtyvät Viroon. Onko ihan normaalin järjen käyttö tosiaan kadonnut kokonaan? Olemmeko me menossa suoraan typeryyden helvettiin? Vastaus molempiin kysymyksiin on aika selkeästi kyllä.

Alkoholin kokonaiskulutus ei tule laskemaan niin kauan, kun asiat ovat näin päin helvettiä, kuin ne tällä hetkellä ovat. Avaa silmäsi ja katso ympärillesi. Ei ole mahdotonta nähdä, että Suomalaisilla on asiat aivan päin vittua. Tai ei oikeastaan, sillä silloin olisi edessä odotettavissa edes jotain. Tässä tapauksessa ei ole.

Alkoholi ei luo haittoja, jotka valtio itse on meille luonut. Ainut vaihtoehto, jolla meitä tällä hetkellä hallitaan on pitää ihmiset erilaisten aineiden alaisina, että he eivät alkaisi tekemään jotain asialle. Kokeilkaapa rakkaat ihmiset, olla muutama viikko ilman alkoholia ja ajatelkaa asioita eri näkökulmasta. Tänä aikana, jona ette ole kännissä tai darrassa saatatte huomata miten hienosti valtio yrittää pitää meitä huomaamasta suurempia asiavirheitä.

Todennäköisesti alkoholiveroa halutaan nostaa, jotta ihmiset hakisivat sitä halvempaa viinaa ja pitäisivät itsensä rajoitettuna järkevältä, pitkäaikaiselta ajattelulta. Sillä mitä valtio tekisi, jos kansalaiset yhtäkkiä alkaisivat ajattelemaan itse? He saattaisivat mennä hakemaan omansa pois valtiolta, jolle suurin osa meidän omaisuudestamme ei kuulu.