Eli suomeksi: "Ajan henki: kansan ääni, kuollut". Älkää itkekö useiden kielien sotkemisesta, tiedän kyllä.

Mutta itse asiaan. Koska olet viimeksi tehnyt/sanonut jotain, jolla on ollut jotain merkitystä suuremmassa kaavassa? Tämä siis koskee mitä tahansa asiaa, joka ulottuu isompaan yhteisöön.

Tuskin koskaan. Miksi näin? Koska kansan äänellä ei ole nykyaikana mitään merkitystä. Kyllähän sitä on internet pullollaan toinen toistaan turhempia ukaaseja, mutta todellisuus on ikävä kyllä se, että kukaan ei oikeasti niistä välitä.

Mitä, et usko? Suurimpana todisteena tästä on aikoinaan Lex Karpelaa vastustanut ukaasi, johon kerättiin kymmeniä tuhansia nimiä, jotta presidentti estäisi kyseisen lain läpipääsemisen. Presidentin kanslia tiesi jopa tästä ja koko tämä ukaasi tehtiin vielä keräämällä kirjoitettuja nimiä, jotka toimitettiin hyvissä ajoin oikeaan paikkaan.

Mutta mitä tapahtui? Asiaa oli kaikessa "hiljaisuudessa" nopeutettu niin, että kyseinen ukaasi ei koskaan saavuttanut presidenttiä ajoissa. Ja tämä kaikki siis vain siksi, että voitaisiin sanoa, että kyseinen ukaasi ei ollut oikeassa ajassa perillä, joten sillä ei ole merkitystä.

Ainut oikea tapa ratkaista asioita maan ja etenkin kansalaisten merkityksellisellä tasolla olisi järjestää äänestys jokaisesta maata kattavasta asiasta. Helvetti, ei poliitikoilla pidä olla tuollaista valtaa, jolla voidaan riistää kaikkia, paitsi heitä itseään. Valta takaisin kansalle!