Alkoholin verotusta on nyt laskettu ja nostettu ja väännelty ja käännelty. Laskun tuoma, valtion mielestä, ongelma oli kuolleisuuden lisääntyminen alkoholin yhteydessä. Valitettavasti apinat eivät osaa ajatella kahta sekuntia pidemmälle, jolloin he olisivat voineet ymmärtää, että se oli ihan puhdasta luonnonvalintaa. Ne, jotka olivat juomassa itseään hengiltä, tekivät sen vain nopeammin.

No, sitten nostettiin veroja taas, joka toi takaisin ongelman numero yksi, jota yritettiin ratkaista veroja laskemalla, eli viinaralli. Mitenköhän käy sitten, kun he vielä ottavat ja nostavat viinaveroa. Viinat haetaan taas tallinnasta. Ja miksi ei haettaisi? Halvemmaksi se tulee, eikä sitten lopu ihan heti kesken.

Tällainen turhanaikainen pelleily viinaverolla ei ole mistään kotoisin. Loppujen lopuksi se on ihan sama, että kuinka paljon se viina maksaa. Jos ei siihen ole varaa, että hakee omansa kaupasta tai ulkomailta, voi sitä tehdä yhtä hyvin kotonakin. Viina myy jo pelkästään sillä, että se on olemassa. Sama asia on kaikilla huumeilla. Kukaan ei mainosta huumeita, mutta silti niille on kysyntää. Niitä hankitaan sieltä, mistä nyt vain saadaan.

Kukaan joka pulloon tarttuu, ei ihan ensimmäisenä ajattele terveyseroja. Viinaa vedetään, kun asiat ovat niin päin vittua. Ja kun asiat eivät sillä parane, otetaan lisää, että tuntuisi edes hetken aikaa siltä, että asiat olisivat paremmin.