Voi niitä aikoja, kun pystyi sanomaan: "tänä vuonna Nummirock maksaa yli kaksisataa markkaa. Tämä on törkeää!". Niin, voi noita aikoja. Nykyisin lähes kaikki festarit Suomessa maksavat sen 100 euron paikkeille, joka on kolminkertainen summa verrattuna alle 10 vuotta sitten oleviin hintoihin. Mitenköhän helvetissä tällaiseen tilanteeseen ollaan onnistuttu päätymään?

Eikä se vielä mitään, jotenkin voin sen ymmärtää. Jotenkin. Mutta se, että esimerkiksi Provinssirockin leirintäalueelle autolla meneminen maksaa enemmän, kuin itse festivaali! Siinä, jos jossain on jotain todella pahasti vialla. Miten tällaiseen ahneuteen ollaan päädytty? Ennen sentään tapahtumien tärkeimpinä asioina oli yleisön viihtyminen. Nykyisen se on yleisön riistäminen.

Mutta ei sekään vielä mitään, verrattuna siihen, että muutamien typerien apinoiden, joiden älykkyysosamäärä tuskin on promilleakaan koko festariyleisöstä, ovat onnistuneet pilaamaan perusasiatkin festareilta. Grillejä ei enää saa viedä leirintäalueelle, koska muutama idiootti grillasi omassa teltassaan. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki ruoka pitäisi ostaa kojuilta, joilla ruoka maksaa 7€ annos, joka soveltuu korkeintaan 10v pikkutytöille.

Toiseksi omien juomien vieminen festivaalialueelle. Miksi helvetissä kukaan ei vetänyt lihoiksi niitä apinoita, jotka heittivät pulloja lavalle. Se kuitenkin oli kokonaismäärästä käyjiä niin pieni määrä, että siitä tulisi prosentteina nolla. Silti näiden muutamien amebojen takia, alueille ei saa enää viedä omia juomia. Helvetti, kyllä minä ainakin kunnioitan artisteja sen verran, että en heitä olisi millään heittämässä. Ja jos joku bändi on omasta mielestä paska, ei sitä tarvitse mennä katsomaan.

Ja jotta festareista tehtäisiin vielä perseempiä, on yhtäkkiä autojen vieminen Provinssin leirintäalueelle estettyä ja niissä nukkuminen kiellettyä. Helvetti, minä en ole koskaan festareilla teltassa nukkunut, enkä ole moista trendiä aloittamassa. Niin, ja kaiken lisäksi, sohvien vieminen leirintäalueelle on kiellettyä. Helvetti!