Ääni, tuo kaikkien, paitsi kuurojen, nauttima aistien maailma. Koska olet viimeksi ollut jossain, jossa on ollut "oikeasti" hiljaista? Joka paikassa, mihin sitä meneekin, on jonkinlaista musiikkia taustalla. Ja minkä helvetin tähden? Jos menen kauppaan hakemaan ruokatarvikkeita, ei minun aivojeni/korvieni tarvitsisi joutua jonkin Kiss FM:n, Novan tai vastaavan raiskaamiksi. Tästä syystä yleensä kuljenkin soitin mukanani, että en vahingossakaan joutuisi kuuntelemaan, jotain jota en halua kuulla, tai henkisesti käsitellä.

Etenkin joulunaika on pahinta. Miljoona ja kaksi kertaa kuullut, edelleenkin yhtä turhat ja paskat kappaleet vuodattavat samoja virsiä vuodesta toiseen joka reiästä. Onko olemassa vielä joku ihminen, joka vapaaehtoisesti suostuu näitä kuuntelemaan?

Itse olen onnellisesti sellaisessa työpaikassa, jossa ainut ääni, mitä kuuluu on ihmisten koneilla työskentely tai keskustelu. Joskin eräs tapaus alkaa aina välillä hymisemään, joka on todella ahdistavaa. Mutta ainakaan en joudu suuremman massan takia kuuntelemaan jotain aivoja sulattavaa paskaa.

Hirveintä näissä tapauksissa kuitenkin yleensä on se, että ei ole oikeasti mitään paikkaa, johon tätä meteliä voisi paeta. Jos et asu omakotitalossa, todennäköisesti kuulet jonkun naapurin kuuntelevan jotain paskaa seinän läpi. Ja siihen yleensä auttaa vain volyymitaistelu musiikin kanssa. Kuka oikeasti on tehnyt sen päätöksen, että radion pitää soida joka paikassa, ettei vahingossakaan voisi olla hetkeä hiljaisuutta? Jakaisivat sitten korvalappuja kauppojen ovilla, joita voi ottaa, jos haluaa kuunnella jotain muuta kuin ihmisten puhetta tai kävelyn ääntä.