Eli sinä, lukija, juuri sinä. Tämä koskee sinua, sekä vieressäsi olevia ihmisiä. Koska olet viimeksi ajatellut jotain muuta kuin omaa persereikääsi? Koska olet viimeksi ajatellut jotain muuta, kuin millä saisit enemmän rahaa kuin tällä hetkellä? Koska olet viimeksi ajatellut, että jos en teekään näin, monen muun elämä helpottuu? Tuskin koskaan, jos olet, olet ilmiselvästi erikoistapaus.

Järjenkäyttö kokonaisuutta ajatellen tuntuu olevan täysin unohdettu ominaisuus. Isot firmat heittävät porukkaa pihalle ja ostavat koneita tilalle, miettimättä mahdollista lopputulosta. Sitten, kun koneet eivät toimikaan, kuten pitäisi, on kiire saada uutta porukkaa tilalle hoitamaan koneiden hommat. Ja siinä vaiheessako jokin aika sitten potkut saaneen ihmisen pitäisi innolla lähteä takaisin samoihin hommiin, alennetulla palkalla, tietysti?

Nykyaikainen ainoastaan tämän hetken ja voiton ajatteleminen tuntuu olevan pakollinen trendi, joka tulee ajamaan koko maapallon helvettiin. Asioihin reagoidaan vasta sillä hetkellä, kun on jo aivan liian myöhäistä tehdä mitään tai vahinko on jo tapahtunut. Jos ihmiset ajattelisivat hieman järkevämmin asioita, suuremmalla ja pidemmällä kaavalla, moni asia hoidettaisiin eri lailla. Pienten asioiden hoitaminen kuntoon alkuvaiheessa estää pidempiaikaisten ja peruuttamattomien ongelmien tapahtumisen. Jostain syystä tätä ei vain ajatella.

Hyvänä esimerkkinä todellakin on jatkuva kasvun tarve. "Enemmän myyntiä, enemmän tuottoa, enemmän, enemmän, enemmän!". Kukaan ei missään vaiheessa ajattele sitä, että mitä sitten, kun kasvu saavuttaa maksimipisteen. Mitä silloin tapahtuu? Firmat kaatuvat, tulee paljon työttömiä, paljon vihaisia ihmisiä ja paljon ongelmia. Järkevä johtajataso hoitaisi asiat niin, että huonossakin tilanteessa tilanne pysyisi edes stabiilina. Itse asiassa, stabiilin tilan tavoittelu olisi tärkeämpää, kuin jatkuva kasvu. Jossain vaiheessa jokainen mahdollinen myytävä tuote on jo ostettu ja sitten kukaan ei halua toista samanlaista. Mutta kukaan ei tunnu ajattelevan asiaa näin. Kasvu ei ole luonnollinen tila kuin alkuvaiheessa, sen jälkeen pitäisi alkaa ylläpidon.