Suuri keskuntelun aihe vuosikausia lienee ollut juuri tuo otsikon alainen aihe. Syystä tai toisesta kyseinen aihe kuitenkin on aina kumottu, puhumalla milläkin kerralla erilaista paskaa.

Hollanti laillisti kannabiksen ja heillä laski monet ongelmat hyvinkin pieniksi, kun monia, muuten merkityksettömiä kansalaisia ei tarvinnut enää ahdistella. Sillä joka tapauksessa he olisivat polttaneet kukkaa, oli se lailllista tai ei.

Useat tutkimuksetkin osoittavat, että kannabis on huomattavasti vähemmän myrkyllinen aine kuin tupakka tai alkoholi. Onhan sillä huumaavia vaikutuksia, mutta niin on myös tupakalla ja alkoholilla. Ja tupakka ja alkoholi aiheuttavat huomattavasti enemmän ongelmia, kuin kannabis on koskaan aiheuttanut.

Loogisesti jos asiaa ajatellaan, niin kannabiksen laillistamisella saataisiin aikaiseksi seuraavia asioita:
1) Työpaikkoja. Jokaiseen kylään ja kaupunkiin tulisi Hollannistakin tuttuja kahvikauppoja.
2) Verotuloja. Kun kaikki kannabisliikenne olisi veronalaista, kuka tietäisi kuinka paljon siitä tulisi veroja, joilla voitaisiin saada valtiolle rahaa.
3) Rikollisuus vähenisi. Kun ei ole enää tarvetta piilotella vihreän polttelua, ei tarvitsisi käsitellä heitä rikollisina ja näin rikollisten määrä vähenisi. Myös ulkomailta lakkaisi tulemasta lätkää ja muita teollisia kannabistuotteita, kun kaikki valmistettaisiin paikallisesti omissa kasvatustaloissa.
4) Vähemmän väkivaltaa. Kuka on koskaan törmännyt ihmiseen, joka on ryhtynyt tappelemaan poltettuaan hieman kukkaa?

Tietysti kyseisen aineen laillistaminen saattaisi muodostaa erilaisia ongelmiakin. Joista suurin olisi todennäköisesti täysin merkityksettömiä. Maailma on kuitenkin täynnä ihmisiä, jotka käyttävät kannabista, oli se laillista tai ei. Järkevämpää olisi ottaa siitä hyöty irti, kuin rangaista sen polttamisesta yhtä kovalla rangaistuksella kuin kokaiinin hallussapidosta.