Henkilökohtaisesta kokemuksesta olen oppinut monien asioiden näyttävän todella kauniilta ulospäin, mutta todellisuus on tästä hyvinkin kaukana. Työmoraali on ehkä suurinta fiktiota, mitä maailmalta löytyy.

Ensinnäkin siinä, missä 40-50 vuotta sitten oli ilo palvella firmoissa, jotka arvostivat työntekijöitä ja heidän panostaan, on tilanne muuttunut niin, että työläisiä pidetään pohjasakkana ja täysin merkityksettömänä asiana firmassa. Kunhan on paljon johtajia ja epämääräisten tittelien omaavia ihmisiä palkkalistoilla, ei ns. duunareilla mitään tehdä. Johtajat ajavat vain omia etujaan, eivätkä kunnioita niitä ihmisiä, jotka sen kunnioituksen ansaitsevat.

Johtajan pallille pääseminen ei vaadi ihmeitä. Lähinnä tuntuu, että se vaatii kyvyn tuntea joku korkealla oleva henkilö firmassa. Ainakaan mitään johtamistaitoja tai tietoja, oikeastaan mistään, se ei tunnu vaativan. Mikään ei olekaan motivoivampaa, kuin johtaja, joka luulee olevansa tärkeä, mutta ei tiedä muiden töistä mitään.

Myös tästä johtuen, kun tulee ongelmia, joihin johtaja on täysin syyllinen, mutta koska hänellä ei ole minkäänlaista moraalia asiaan, hän siirtää syyn työntekijöiden harteille, ottamatta minkäänlaista vastuuta omasta kyvyttömyydestään. Koita siinä sitten tehdä töitä ilolla, kun tuollaiset apinat saavat vähintään kolminkertaista palkkaa omaasi verrattuna, eivätkä edes joudu edesvastuuseen omista virheistään.

Toiseksi on myös mukavaa huomata se, että looginen ja jatkumollinen ajattelutapa on myös täysin kadonnut jossain vaiheessa. Otetaan esimerkiksi vaikkapa mikä tahansa teollisuuden ala, jossa valmistetaan jotain tuotetta. Tuotetta valmistetaan n-kappaletta päivässä, ja yhtä tuotetta voi yksi työntekijä valmistaa n2-kappaletta. Firmasta heitetään ulos 30% työntekijöistä, mutta silti pitäisi valmistaa n-kappaletta tuotetta päivässä. Mutta koska työntekijä voi tehdä vain n2-kappaletta päivässä, on tuon määrän valmistaminen mahdotonta.

Jopa pikkulapsi ymmärtää tämän. Mutta jostain syystä useimpien firmojen johtajat eivät. Kysymys lieneekin, että luojan tähden, miten tuollaiset, hädin tuskin apinoiden tasolle pääsevät ihmiset voivat olla vastuullisessa ja päättävässä osassa minkäänlaisessa firmassa? Ei kai se nyt helvetti työntekijän vika ole, jos johtotaso ei osaa edes laskea 1+1?