Jenkit sitten ottivat ja valtion (kansalaisten) rahoilla takasivat muutaman isomman pankin, ettei kyseiset pankit olisi kaatuneet. Saattaa kuulostaa hyvältä idealta, mutta mietitäänpä mitä tästä paskasta teosta tuli seuraukseksi:

Koko maapallo hyppii tällä hetkellä seinille, koska Jenkit eivät vain voineet antaa kyseisten pankkien mennä konkurssiin. Todellisessa maailmassa kurssit olisivat heilahtaneet, Jenkit olisivat olleet hieman maissa, mutta muutamassa kuukaudessa todennäköisimmin olisimme palanneet entisellemme.

Mutta nyt, kun jenkit ovat sijoittaneet kaiken näiden pankkien ylläpitämiseen, tämä laskusuhdannekausi saattaa venyä vuosia. Tästä saatamme jopa saada laman päälle.

Ja silti ihmiset hurraavat. Miksi? Koska kukaan, muutamia erikoistapauksia lukuun ottamatta, eivät ymmärrä miten nämä asiat oikeasti rullaavat. Joku tästäkin touhusta hyötyy, mutta se ei ole ketään meistä peruskansalaisista. Ei, se on joku kaveri tuolla korkeammalla pallilla, joka polttelee sikaria ja nauraa, kun raha vain valuu  syliin.