Taas on se aika vuodesta, kun on aika saada postissa suhteellisen turha läpyskä, jonka avulla voi mennä antamaan äänensä jollekin mulkulle, joka tekee ainakin kaiken, mitä ei todellakaan ole luvannut.

Kuka muistaa, että joku kansanedustajista olisi viimeksi pitänyt lupauksensa? Tuskin kukaan. Kyse lieneekin ehkä enemmänkin siitä, että äänestetään, koska siihen ollaan totuttu. Ei siksi, että sillä olisi merkitystä.

"Jos et äänestä, et voi valittaa lopputuloksesta". Kuinka moni meistä onkaan kuullut kyseisen lauseen? Miksi ei voisi valittaa? Koska viimeksi olet äänestänyt jotain sellaista tyyppiä, joka olisi ensinnäkin päässyt hommiin, joihin häntä äänestit ja sen lisäksi tehnyt vielä sen mitä hän on luvannut?

Koska asioilla ei oikeasti ole mitään merkitystä, niin jos haluat tehdä vaikutuksen, jätä äänestämättä. Muistaakseni äänestyksessä pitää olla tietty prosentti kansalaisia mukana, että äänestys on laillinen. Kun jätät äänestämättä ja saat muutkin tekemään saman, pääsemme pian eroon kaiken maailman julkisuuden ja helpon rahan perässä juoksevista kusipäistä, koska heillä ei ole minkäänlaista oikeutta tehdä päätöksiä ilman tarvittavaa kansanluovuttamaa valtaa.

Miettikää sitä.