Olen vuosikausia vältellyt Ruisrockia, lähinnä siksi, että se sijaitsee Turussa. Jo se yksinään riittää pysymään tapahtumista kyseisellä alueella kaukana. Nyt kuitenkin oli lähes pakko lähteä, koska Ministry oli suorittamassa viimeistä kiertuettaan, eikä sitä tämän jälkeen olla näkemässä. Ja oli siellä pari muutakin mielenkiintoista esitystä, joiden takia viitsi lähteä Ruissaloon valumaan.

Olin kuullut kauhupuheita pitkistä kävelymatkoista, joiden takia useimmat jättävät kyseisen tapahtuman sikseen. No, pieni kävely nyt ei ole ketään koskaan haitannut, vai onko? Itse alueelle pääsi suhteellisen lähelle ja kävelymatkaa jäi sellaiset pari kilometriä. Jo se yksinään tuntui typerältä, koska kaikille muille festivaaleille pääsee lähes suoraan sisäänkäynnin ovelle. Mutta eipä tuo nyt mikään mahdoton matka ole. Ja olihan kävelymatkan varrella jenkeistä tuttu "myyntikoju", jossa lapset myivät ylihinnoiteltua juotavaa.

Festareille sisään sai jonottaa ihan uskomattoman kauan ja käsikopelolla tutkittiin, ettei ole salakuljettamassa mitään sisälle. Oikeasti, miksi helvetissä pitää nähdä moinen vaiva turhan takia?

Itse festarialue oli suhteellisen hyvin järjestetty, vaikka aitiopaikalla olikin kaljateltta, johon ei kuuden jälkeen illalla päässyt muuten kuin ostamalla 20 euron ruuan. Taaskin, mitä helvettiä? Mitä järkeä pistää ravintola keskelle ei mitään? Tuskin kovinkaan moni on innostunut maksamaan 20 euroa pelkästä sisäänpääsystä "ravintolaan", jotta voi syödä jonkin neljästä ruokavaihtoehdosta. Typeriä apinoita.

Äänentoisto  ja keikat menivät ihan hyvin,  joskin bändeille oli annettu aivan liian lyhyitä soittoaikoja. Tunti per bändi, riippumatta bändistä. Mitä vitun pelleilyä sellainen on?

Itse poistuminen, etenkin typerien järjestelyjen takia, oli ihan puhdasta helvettiä. Ainut bussi, joka kulki 2km kävelyn jälkeen, oli yllättäen täynnä ja kulki hitaammin kuin kävellen oli mahdollista päästä. Ja taksin saanti, kun koko festivaaliyleisö lähti yhtä aikaa, oli täysin mahdotonta. Päästäksemme Raisioon, jouduimme kävelemään ensin kymmenen kilometriä, ennen kuin saimme taksin, jolla pääsimme loppumatkan. Eikö sitä nyt saatana Turkulaisilla riitä sen verran älyä, että voisivat järjestää JONKINLAISEN liikkumisjärjestelyn, jolla sieltä helvetin alueelta pääsisi järkevästi pois? Yksi (vai oliko jopa kaksi) bussia kymmeniä tuhansia ihmisiä varten!

Tämän koettuani, en aivan pienellä bändikattauksella ole kyseiseen perseläpeen lähdössä. Järjestäjät voisivat hieman ajatella asiakkaita muutenkin kuin sillä tasolla, että millä kyseisiltä maksajilta saadaan mahdollisimman paljon rahaa irti.