"Etenkin pääkaupunkiseudulla velalliset ovat kovilla. Monilla on kulutusluottoja yhtä paljon kuin asuntolainaa." - 17.09.2008, Kauppalehti.

Hetkinen, sanoisin minä. Kulutusluottoja yhtä paljon kuin asuntolainaa? Eikö pelkkä asuntolaina riittänyt saamaan sinua pahaan jamaan? Ei, tietenkään, piti ottaa siihen helvetisti lainaa, että sai kaikkea turhaa, kun ei mitenkään jaksanut säästää hieman rahaa ja odottaa asioiden hankkimista.

Typeriä tässä eivät ole pankit, vaan ne apinat, jotka eivät osaa yhtään käyttää rahaa. Normaali, järkevä ihminen osaa ajatella rahankäyttöä ja elää sillä, mitä milläkin hetkellä on käytössä. Itse kituutan, vaikka rahaa olisikin hieman ylimääräistä. Se on ainut tapa pärjätä nykyään. Mutta ei, toiset elävät helvetisti yli omien varojensa ja samalla muidenkin.

Kysymys ei lienekään, että miksi asiat ovat näin, vaan enemmänkin, että kuka tulee kyseiset velat maksamaan. Pankit myhäilevät onnellisena, kun saavat pian alkaa pakkolunastamaan asuntoja ja tekevät siinä sivussa hieman rahaa. Jäljelle jää paljon kodittomia, suurvelallisia perheitä. Tämäpä onkin hienoa.

Jos ette te perkeleet kohta ala käyttämään järkeä asioiden hoitamisten kanssa, jonkun on pakko alkaa tekemään asioita tälle idiotismille. Tällä tavalla koko maailma on menossa päin helvettiä, kuin vain täysin ajattelukyvyttömät apinat hoitavat asioita.