Suomi, maa tuhansien järvien ja tietysti, rahanahneiden, typerien kusettaja-apinoiden. Suomi on juuri rankattu maailman kalleimmaksi ruokamaaksi. Typerintä tässä lienee se, että se kallein ruoka, mitä Suomessa myydään, on suomalaista. Miksi näin?

Osittain syynä on selkeästi se, että isojen kaupunkien, eli suurimpien maatilojen asiakkaiden ihmiset eivät tiedä mitään ruoan valmistus ja toimittamisprosessista, joka tapahtuu ennen kuin ruoka pääsee itse kaupan hyllylle. Toiseksi tähän tilaan on päästy "mahtavien" poliitikkovalintojen takia. Poliitikot, jotka säätävät lakeja, joiden ainoa tarkoitus on tuoda heille itselleen lisää rahaa. Koska viimeksi kuulit jonkun poliitikon tehneen jotain, josta on ollut hyötyä muuta kuin heille itselleen?

Yksi merkittävä osuus asiaan on myös markkojen vaihtumisella euroiksi. Kaikki lupasivat ja vannoivat, että asiaa valvotaan ja että asiasta pidetään huolta, että tavaroiden hinnat pysyvät samana. Yhtäkkiä kuitenkin markat muutuivat euroiksi ja summa pysyi samana. Typerät ihmiset eivät osanneet laskea kokonaisuuksia ja ehkä valtion suurin kusetus meni heittämällä läpi.

Jotta ihmiset saataisiin olemaan ajattelematta asiaa, alennettiin alkoholiveroa juuri siksi aikaa, että kaikki joivat vitutukseensa ja sitten nostettiin verot takaisin, niin vitutus pysyi, mutta kohde vaihtui eikä ruoan hintaa tarvinnut enää ajatella. Ja nyt asiaa koitetaan pitää piilossa jatkuvalla tupakka/viina vatvomisella. Jos asiasta ei puhuta, vaan se peitellään muiden asioiden alle, valtio tulee voittamaan kusetuksensa ja kohta kaikki, paitsi tietyt valitut yksilöt ovat köyhiä.

Toistaiseksi asiaa on koitettu peitellä veromuutoksilla ja typerillä laeilla, kuten esimerkiksi sillä, että olutta ei saa ostaa kaupasta muuta kuin 9-21 välillä. Aivan kuin se muuttaisi yhtään mitään, missään. Tulihan tuossa paljousalennuksen kieltävä lakikin. Kuinka silti sattuukaan, 12-pack on edelleen halvempi kuin 12 irtopulloa. Hassua. Ensin annetaan halvalla, kunnes kaikki on koukussa, sitten vain nostetaan vapaa korkeammalle ja kaikki tyytyvät tilanteeseen.

Suussa maistuu paska, on krapula ja vituttaa, mutta ainakaan ei jaksa ajatella ongelmia, mitä valtio tekee kaiken muun kanssa, kun viinalla voidaan peittää kaikki merkittävämmät asiat.