Ihmisillä on erilaisia tapoja kuulla asioita joita heille sanotaan. Lapsena tuo kuunteleminen on helppoa, silloin vain kuunnellaan mitä sanotaan ja tehdään siitä johtopäätökset.

Kun ihmiset kasvavat siitä, alkavat he pikkuhiljaa kehittää jonkinlaista suodatusta siihen, mitä he kuuntelevat. Teoriassa se on hyvä asia, koska sillä pystyy pitämään itsensä järjissä, mutta kun kuunteleminen muuttuu siksi, että kuulee vain sen mitä haluaa, alkaa homma olla todella päin vittua.

Normaalissa maailmassa joku voisi luokitella tällaista ominaisuutta mielisairaudeksi, mutta kun firman päättävät jäsenet alkavat kuulla vain, sen mitä he haluavat, ongelmat ovat aivan erilaiset. Heitä saatetaan jopa kehua innovatiivisuudestaan.

Tällä kertaa kyse on kuitenkin siitä, että miten tällaisten ihmisten kanssa voi pärjätä? Jos puhe ei mene läpi, eivätkä he edes osaa lukea suoraan kirjoitettua tekstiä lisäämättä omia ajatuksiaan sinne väliin, miten heidän kanssaan voi kommunikoida? Jos teillä on mielipiteitä, otan mielelläni vastaan.