"Alkoholiveroa pohtineen työryhmän puheenjohtaja Velipekka Nummikoski (kok.) harkitsisi keskioluen laimentamista." - Iltalehti 19.08.2008.

Tämä laimennusidea perustuu siis siihen, että alkoholiveroa ei tarvitsisi nostaa, vaan parhaassa tapauksessa sitä voitaisiin jopa laskea, kun kalja laimennettaisiin ruotsalaisen fölkölin tasolle, eli kakkos-olueksi.

Voin jollain vääristyneellä tavalla ymmärtää ajatuksen, sillä se saattaa paperilla vaikuttaa jopa nerokkaalla. Mutta tässä ajatuksessa on yksi pieni vika: sitä ei ole ajateltu loppuun, tai todennäköisemmin, ollenkaan.

Nämä maagiset, täysin todellisesta maailmasta eristyksissä olevat, torneissaan asuvat hallitsijat eivät todellakaan ymmärrä mitään tosielämästä. Tässä taas yksi syy lisää listaan, miksi tällaisten ihmisten ei todellakaan pitäisi olla tekemässä päätöksiä toisten puolesta.

Keskioluen laimentaminen lähemmäs vettä aiheuttaisi todennäköisimmin jonkin seuraavista vaihtoehdoista:
1) Ihmiset siirtyisivät hakemaan oluensa alkosta, koska siinä on enemmän prosentteja. Ei kovinkaan moni halua juoda olutta vain puhtaasti sen maun takia.
2) Ihmiset siirtyisivät suoraan kirkkaisiin. Ja kirkkaiden kanssa joillain ihmisillä on suuria ongelmia. Siksi he juovatkin olutta.
3) Olutta alettaisiin hakea Virosta. Siinä nyt sinänsä ei ole mitään uutta, mutta nyt trokaaminen muuttuisi aivan täysin toiselle tasolle, kuin aiemmin.

Oluen blandaamisella tulisi myös muita rahallisia ongelmia kuluttajille, kuten esimerkiksi ne, jotka vieläkin, epätoivoisesti, haluavat vetäistä oluella kumaran, joutuisivat juomaan sitä kahta kauheammin, että pääsisivät aikaisemmalle tasolle.

Tämän kaiken lisäksi vielä jouduttaisiin miettimään, miten käy näiden blandattujen oluiden viemisen kanssa? Ei kai nyt kukaan ulkomailla osta jotain Suomalaista vettä ihan ilokseen, jos siitä ei ole mahdollista järkevissä määrin saada kunnon kumaraa?

Olisiko jo, rakkaat ihmiset, aika mennä sinne asekaapille ja ottaa ne tykit kainaloon ja lähteä yhdessä tuumin kävelemään eduskuntaa kohti? Nämä ns. "päättäjät" kun eivät ymmärrä mistään mitään, ja tällä menolla, meillä ei kohta ole yhtään mitään, ellemme tosissamme tee asialle jotain.