Globalisaatio on kyllä niin näppärä asia! Tehtaat siirtyilevät ympäri maapalloa ja sieltä sitten lähetellään valmiit tuotteet, jotka polkuhinnalla rakennettiin, eteenpäin, jotta ne voidaan myydä helvetin kovalla hinnalla. Kaikki voittaa, eikö?

Mutta nyt on menossa sellainen pieni ja kätevä tilanne, että öljy on pikkuhiljaa loppumassa. Tämä on tiedetty jo ensimmäisellä kertaa, kun öljyä löydettiin, mutta siitäpä ei kukaan jaksanut välittää. Nyt se tarkoittaa sitä, että moni firma, joka harrastaa tätä globalisaation luomaa tavaransiirtoa, joutuvatkin eittämättä kuseen, kun kukaan ei suostu maksamaan sellaisia hintoja, joita nykyisellä bensan hinnalla pitää pyytää.

Mahtavaa! Tätä onkin kaivattu! Kaikki, jotka tähän saakka ovat globalisoitumista puolustaneet, ovatkin yhtäkkiä kadonneet maan alle. Kukaan ei enää ala puolustamaan pitkien matkojen kannattavuutta kokonaishinnassa. Nyt jos koskaan olisi aika aloittaa ajattelemaan lokalisoitumista.

Miettikääpä kokonaisuutta esimerkiksi näin: Kaikki ruokatarvikkeet, mitä kaupoista saa tulisikin hevosenvetomatkan päästä. Hevosella kulkeminen maksaa lähinnä vaivaa, koska hevosta pitää huoltaa. Menovedeksi sille kuitenkin kelpaa vesi. Kärryissä kuluu vain renkaat, mutta muuten elämä olisi suhteellisen helppoa. Isot kaupunkikeskustat, joiden ympärillä olisi suuria maatalous-kommuuneja, jotka huolehtisivat paikkojen ruokatarjonnasta. Tällä tavoin ainut asia, mikä saastuttaisi, olisi lähinnä hevosen paska, jota voitaisiin käyttää lannoittamaan tuota ruokaa. Kaikki voittaisivat.