Tässä sitä taas ollaan. Viime perjantaina oli Iron Maidenkin keikka stadissa. Ihmiset olivat jo aamusta saakka jonottamassa sisäänpääsyä. Varmasti hieno asia paitsi, että herää kysymys: miksi helvetissä?

Mistä lähtien ihmisten on ollut pakko tungeksia aivan eturiviin tai johonkin vastaavalle nurkalle? Ja mitä helvetin hyötyä on jonottaa päiväkaupalla johonkin tapahtumaan, johon on jo ostanut lipun?

En koskaan voinut käsittää ihmisiä, jotka jonottivat Star Wars elokuviin ja vielä vähemmän voin käsittää ihmisiä, jotka jonottavat johonkin Maidenin keikalle. Eikö oikeasti ole mitään parempaa tekemistä tarjolla? Oikeasti?

Jos jollain ihmisellä on niin paljon tekemisen puutetta, että käyttää kokonaisen päivän vain tyhjänpanttina seisoskelemiseen, kannattaisi harkita elämäntapamuutosta. Tai ratkaistaan asia paremmalla tavalla: pistetään kaikki tuollaiset joutilaat menolipulla Afrikkaan ja jätetään sinne. Muutaman vuoden kun juoksevat panttereita ja leijonia karkuun, sekä keräävät oman ruokansa puista tai metsästävät, ei tuollainen turhanpäiväinen jonottaminen tulisi kyseeseenkään.