Ja taas on valtio asialla. Muistakaa lapset, että pidätte huolen, että ette enää äänestä niitä vanhoja ahnaita pamppuja takaisin eduskuntaan, kun ovat tekemässä teistä ihan puhtaita paskakasoja.

Homman nimi on siis uusi sosiaaliuudistus, joka menee seuraavanlaisesti:
Työttömyystukikuukausien määrää aiotaan vähentää nuorien työttömien kohdalla, jotta nuoriso ottaisi helpommin pätkätöitä vastaan. Vanhuksia tämä ei tietenkään koske ja rahat jotka tällä vedolla "säästetään" käytetään näiden vanhusten eläkkeisiin. Aivan mahtavaa, eikö?

Kaikki nuoret, jotka ovat joskus olleet, tai ovat työttömiä tietävät, että tässä touhussa ei ole mitään järkeä. Pätkätöitä ei kannata tehdä, koska jos CV näyttää listalta useita lyhyitä työpätkiä, se tarkoittaa automaattisesti vanhalle johtokunnalle sitä, että olet saanut koko ajan potkuja. Eli töitä on ihan turha edes sitten kuvitella saavansa, muuta kuin pätkinä.

Toiseksi, nuorien on todella vaikeaa saada muutenkin töitä. Kuinka moni ei olisikaan nykyaikana kuullut joitain seuraavista lauseista: "sinulla ei riitä kokemus", tai "sinulla ei ole koulutusta". Näillä lauseilla onnistutaan pitämään osaava nuoriso työttömänä ja nyt kun siitäkin aletaan rokottamaan, ei kohta kannata muuta kuin lähteä rikolliselle linjalle.

Helvetti, oikeastaan en tiedä, kannattaako tämä rehellinen työnteko muutenkaan, kun rahalla ei ole mitään arvoa.

Ja sitten vielä joku ihmettelee, miksi vanhukset vain hylätään vanhainkoteihin ja heitä vähätellään. Olisiko syynä kenties karman laki? Sitä saa takaisin, mitä on lapsille tarjonnut.