Tuska, tuo tuhansien finnipäisten, mustatukkaisten nahka-apinoiden festivaali-paratiisi. Jo näistä, niin perusteellisesti tapahtuman asiakkaita kuvaavista syistä olen useimmiten jättänyt kyseisen tapahtuman kokonaan välistä, tai käynyt siellä kääntymässä sen verran, että olen katsonut haluamani bändin ja sitten kadonnut.

Tällä kertaa kattaus oli sitä luokkaa, että päätin kokeilla koko viikonlopun reissua kyseiseen tapahtumaan. Onhan Helsingin keskustassa tapahtuva festivaali kuitenkin, ainakin teoriassa, ihmeellinen tapahtuma. Ja tietysti, on se mukavaa mennä makasiineilla ilman, että paikka on täynnä mustalaisia.

Yllättäen sisäänpääsyyn kannattaa varata tuntikausia aikaa, eli jos et ole ovella odottamassa jo vähintään tuntia ennen porttien avaamista, ei tarvitse kahta ensimmäistä bändiä toivoa edes vilaukselta näkevänsä. Joka on helvetin tyhmää, mutta ilmeisesti ihan perus-Helsinki tason tapahtuman järjestelyä, koska jostain syystä Helsingissä järjestettäviin keikkoihin joutuu AINA jonottamaan, kun asiaa ei ole järjestetty oikein, niin, että ihmiset pääsisivät helposti ja nopeasti sisälle.

No, itse keikka-alue on pelkkää hiekkakenttää, jossa ainoastaan päälavalle on järjestetty järkevä tila ihmisiä varten. Pikkuteltoissa soittavat bändit ilmeisesti eivät missään vaiheessa voi järjestäjien mielestä vetää teltan kokoa enempää ihmisiä katsomaan. Hienoa!

Perjantaina koko pääalueen iloksi avonainen kusirännikin täyttyi ja valui pitkälti toista kymmentä metriä kohti päälavaa, kun sille ei oltu järjestetty tyhjennystä. Tästäkin voimme kiittää ihmisiä, jotka ajattelevat asiat loppuun asti. Lauantaina sitä olikin sitten tyhjentämässä irstaimmista irstain ukko ison letkun kanssa. Todennäköisesti ainut, jonka siihen hätään pystyi millään rahalla saamaan.

Äänentoistossa Tuska on sentään petrannut aiempien vuosien sijaan, ja musiikkia pystyi kuuntelemaan niin, että siitä sai selvääkin, toisin kuin vuosituhannen alussa, kun äänentoisto hajotti kaiken äänen pelkäksi pörinäksi.

Suurimmalta osin tuska oli ihan siedettävä tapahtuma, eikä mitään uskomatonta nurinaa kyseisestä tapahtumasta ole kerrottavana, mitä nyt nuo normaalit peruspaskat, mutta ne on jo käyty aiemmissa nurinoissa läpi.